ARŞİV

Kısa Çalışma Ödeneğine Bu Senede Devam Ediyor

Yazar: | Kategori: Muhasebe | 29 Ocak 2010 Cuma 12:35

Yazıyı Paylaş

Yazıyı Oyla

    İlk defa işe alınan ve çalıştırılanlar için sigorta primlerinin işverene ait tutarının, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmasına bu yıl da devam edilecek.
 
Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. ’Temel kanun’’ olarak görüşülen tasarının kabul edilen maddelerine göre;
 
• Finansal faaliyet harcına tabi tutulan her banka şubesi için, her yıl ve nüfus esasına göre farklı tutarlarda harç tahsil edilecek. Şubelerin maktu vergi tutarları yeniden belirlenecek. Bu çerçevede, Harçlar Kanununa ekli sekiz sayılı tarifede değişiklik yapılacak.
 
Sendikaların yetki sorunu
 
• Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yetkili sendikanın belirlenmesinde ve istatistiklerin düzenlenmesinde, 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren kendisine gönderilen üyelik ve istifa bildirimleri ile Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yapılan işçi bildirilerini esas alacak. Bu tarihe kadar bakanlıkça yayımlanmış olan en son işçi ve üye istatistikleri geçerli olacak.
 
Kısa çalışma ödeneğine de devam
 
• Kısa çalışma taleplerinin uygunluk tespiti için yapılan denetim giderleri, İşsizlik Fonundan karşılanacak. Kısa çalışma ödeneği için 2008 ve 2009’da uygulanan esaslar, 2010’da da sürecek.
 
• İlk defa işe alınan ve çalıştırılanlar için sigorta primlerinin işveren hissesine ait tutarlarının, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmasına ilişkin hüküm 2010’da da uygulanacak.
 
Borca karşılık gayrimenkul
 
KİT’ler ile müesseseleri, ortaklıkları, iştirakleri, kamu bankaları, belediyeler, il özel idareleri ile tüzel kişiler veya müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine sahip kuruluşların, devlete ait borçlarına karşılık gayrimenkullerinin satın alınmasına, 2014 sonuna kadar devam edilecek.
 
Yabancıların çalışma izinleri
 
Türkiye dışında ikamet eden yabancılar, çalışma izni başvurularını bulundukları ülkelerdeki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine yapabilecek. Çalışma izin belgesini alan yabancıların, bu belgeyi aldıkları tarihten itibaren en geç 90 gün içinde ülkeye giriş vizesi talebinde bulunmaları, ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren de en geç 30 gün içinde İçişleri Bakanlığına ikamet tezkeresi almak için başvurmaları zorunlu olacak. Usulüne uygun başvurular, en geç 30 gün içinde sonuçlandırılacak.


Benzer Yazılar:

Bu haber 29 Ocak 2010 Cuma, 12:35 saatlerinde Muhasebe kategorisi altında yayınlandı. Bu habere yapılacak yorumlardan haberdar olmak için RSS 2.0 beslemesini kullanabilirsiniz. Yorum yapabilirsiniz, veya kendi sitenizden geri izleme yapabilirsiniz. Veya; , , , gibi etiketleri kulanarak diğer haberleride okuyabilirsiniz. Bu haber toplamda kere okunmuş.


Yazıyı Yorumla